Zamrażanie żywności to najlepszy sposób na zachowanie jej świeżości na dłużej oraz oszczędzenie sobie pieniędzy i nie wyrzucanie jedzenia. Zgodnie z zasadą „zero waste” wszystko da się wykorzystać w taki sposób, aby się nie zmarnowało. Dzięki temu nie tylko uchronisz swój...
W związku z izolacją społeczną wywołaną pandemią koronawirusa zrobiłeś duże zapasy i teraz martwisz się czy dasz radę to wszystko zużyć? Może przeciwnie – utrudnienia w sklepach sprawiły, że robisz...
Warto zatem wzbogacić tradycyjny zestaw mrożonek, poczynając od truskawek, jagód, marchewki, po wiśnie,...
Dzięki mrożeniu zawsze możesz mieć świeże pieczywo w domu i nigdy nie wyrzucać starego! Jest to dobry sposób, kiedy nie możesz wychodzić, np. teraz w czasie kwarantanny lub kiedy wyjeżdżasz i chcesz mieć pieczywo zaraz po powrocie. Z możliwości mrożenia...
Temat ten staje się szczególnie istotny przed świętami oraz zaraz po nich, kiedy zostaje nam mnóstwo jedzenia do zagospodarowania. Świeże ryby, mięsa, wędliny, dodatki do mięs i sałatek, produkty potrzebne do ciast – dzięki innowacyjnym technologiom zastosowanym...
Maliny, truskawki, jagody, marchewki i morele – wszystkie letnie smaki mamy teraz świeże i w zasięgu ręki. Kto dziś pamięta z jakim utęsknieniem myślimy o nich zimą. A gdyby tak zadbać już teraz o nasze zimowe tęsknoty i zachować smaki lata w dobrej zamrażarce? Może wtedy...
Wiosenne wahania temperatury niekorzystnie wpływają na samopoczucie oraz odporność. My dorośli źle je znosimy, a co dopiero dzieci, których układ immunologiczny kształtuje się poprzez właśnie chorowanie. Aby zmniejszyć liczbę zachorowań warto jest zastosować dietę wspierającą odporność dziecka. Jak...
Kuchnia to takie miejsce, gdzie marnuje się chyba najwięcej pieniędzy: głównie przez kupowanie niepotrzebnych rzeczy i wyrzucanie jedzenia. Jak tego uniknąć i zaoszczędzić w kuchni? Mam dla Was listę praktycznych rad!