Jak ustrzec się przed infekcją, gdy wszyscy wokół kaszlą i kichają? Najlepiej naturalnie wzmocnić swoją odporność, aby szybko zwalczyć pierwsze objawy przeziębienia i nie dać się chorobie. Sięgnij po produkty, które uznawane są za naturalne antybiotyki ze względu na swoje...
Przewaga ekspresów ciśnieniowych nad innymi Ciśnieniowe ekspresy do kawy są dostępne na rynku stosunkowo krótko, niemniej od razu podbiły serca milionów miłośników pysznej, parzonej, świeżo mielonej kawy. Do niedawna były one wyłącznie...
Bez wątpienia dla najmłodszych dzieci źródłem wszelkich witamin jest mleko matki. To wraz z nim dziecko otrzymuje niezbędne do życia i prawidłowego rozwoju składniki odżywcze oraz witaminy. Bogactwo naturalnego pokarmu jest wręcz nieocenione. Po okresie karmienia piersią rodzice stają jednak przed...
Główną przyczyną powstania trądziku w czasie ciąży są zmiany hormonalne a nie zaniedbanie higieny. W organizmie kobiety ciężarnej znacznie zwiększa się ilość progesteronu oraz następuje podniesienie wrażliwości na androgeny. Progesteron odpowiada za to, że gruczoły łojowe i potowe pracują intensywniej,...
Wydawałoby się, że wszystkie produkty na sklepowych półkach powinny być zdrowe, no bo przecież zostały dopuszczone do sprzedaży, więc świadczy to o tym, że wszystko jest z nimi w porządku. Niestety rzeczywistość jest trochę inna. Wiele produktów spożywczych zawiera w swoim...
Wiosenne wahania temperatury niekorzystnie wpływają na samopoczucie oraz odporność. My dorośli źle je znosimy, a co dopiero dzieci, których układ immunologiczny kształtuje się poprzez właśnie chorowanie. Aby zmniejszyć liczbę zachorowań warto jest zastosować dietę wspierającą odporność dziecka. Jak...
Cukrzyca ukryta – podstępny wróg Pierwszy etap cukrzycy z reguły...
Czystek to bardzo silnie działające zioło wzmacniające układ odpornościowy, a przy tym pozbawione wszelkich działań ubocznych. Herbatę z czystka mogą pić nawet dzieci już od 3 miesiąca życia....
Kobieta w ciąży powinna stosować zdrową dietę. Wiele osób uważa, że grzyby się do niej nie zaliczają. Jest to błędne mniemanie, ponieważ posiadają one wiele substancji odżywczych i minerałów potrzebnych w diecie każdego człowieka. Również w czasie ciąży istnieją wskazania...
Warto jeść wszystkie warzywa i pomidory są tego bardzo dobrym przykładem. Zawierają bardzo ważny przeciwutleniacz, zwany likopenem, który jest zawarty...
Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Przede wszystkim na wstępie trzeba wyjaśnić, że istnieją dwa podobne do siebie (zwłaszcza z nazwy) gatunki tej rośliny, a mianowicie pigwa i pigwowiec....
Krzewy aronii są w Polsce coraz chętniej uprawiane w sadach ze względu na to, że nie mają specjalnych wymagań glebowych. Owoce aronii na surowo mają słodko-cierpki smak, dlatego lepiej smakują...
1. Nazwa – rzecz oczywista, a sporo zdradza Oczywiste...
Co więcej, mięso stanowi podstawowy składnik jadłospisu, a nasze ciało z długim przewodem pokarmowym nie jest przystosowane do tego, by radzić sobie...
Czapki i rękawiczki rzucamy w kąt odkrywając włosy i dłonie. Upewnij się, że są one właściwie zadbane, a jeśli nie to wypróbuj nasze sprawdzone sposoby. Pielęgnacja i uroda na wiosnę doda ci pewności siebie i wprawi w...
Lista spożywczych środków chemicznych jest długa. Można ją podzielić na 5 rodzajów chemicznych dodatków a są to: aromaty, barwniki, emulgatory, konserwanty i środki słodzące.