Jaka jest trwałość termiczna kwasów omega-3, w jakiej temperaturze zaczynają się rozkładać? Ile z nich zostaje w rybie po klasycznej obróbce (smażony filet)? Czy ryby mrożone są rzeczywiście mniej wartościowe pod tym względem? Czy to...
ARTYKUŁ SPONSOROWANY Witamina E na skórę — działanie Witamina E, tak samo jak witamina C, zaliczana jest do grupy silnych przeciwutleniaczy. Chroni komórki skóry przed tzw. stresem oksydacyjnym, a także opóźnia procesy starzenia oraz wspiera regenerację tkanek....
Zastanawiasz się czy odkażać zakupy, aby uchronić się przed koronawirusem? Wirus SARS-COV-2, tak jak inne wirusy, nie może żyć bez swojego żywiciela, czyli człowieka. Najłatwiej więc przenosi się bezpośrednio z jednego człowieka na drugiego drogą kropelkową. Na szczęście...
Jod pomimo śladowych ilości (w organizmie znajduje się go zaledwie 40 mikrogramów) ma kluczowe znaczenie dla funkcjonowania ciała. Pobudza tarczycę do produkcji hormonów regulujących przemiany...