1. Dynie wydrąż z pestek, pokrój w kostkę wraz ze skórką.
2. Grzyby oczyść, a większe pokrój na części.
3. Szalotkę obierz i pokrój na ćwiartki, a obrany czosnek drobno posiekaj.
4. Rozgrzej na patelni olej, dodaj dynię i smaż ją około 5 minut na dużym ogniu, często mieszając.
5. Dodaj grzyby, szalotkę oraz czosnek i podsmażaj całość kilka minut, do momentu zmiękczenia dyni.
6. Dosyp pomidory, odsączoną fasolę oraz masło. Następnie dolej 2–3 łyżki sosu sojowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj 2–3 minuty.
7. Przed podaniem dodaj świeży tymianek i natkę pietruszki.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.