· 2 puszki czerwonej fasoli Happy Frucht
· 600 g dyni hokkaido
· 300 g grzybów np. podgrzybki
· 5 sztuk cebuli szalotki
· 2 ząbki czosnku
· 250 g pomidorów koktajlowych
· sos sojowy
· 3 łyżki oleju Rapso
· 2 łyżki masła
· tymianek
· natka pietruszki
1. Dynie wydrąż z pestek, pokrój w kostkę wraz ze skórką.
2. Grzyby oczyść, a większe pokrój na części.
3. Szalotkę obierz i pokrój na ćwiartki, a obrany czosnek drobno posiekaj.
4. Rozgrzej na patelni olej, dodaj dynię i smaż ją około 5 minut na dużym ogniu, często mieszając.
5. Dodaj grzyby, szalotkę oraz czosnek i podsmażaj całość kilka minut, do momentu zmiękczenia dyni.
6. Dosyp pomidory, odsączoną fasolę oraz masło. Następnie dolej 2–3 łyżki sosu sojowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj 2–3 minuty.
7. Przed podaniem dodaj świeży tymianek i natkę pietruszki.