
Alergia pokarmowa@pixabay.com
Krupnik jaglany
Składniki:
- 10 dag kaszy jaglanej
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- plaster selera
- mała cebula
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- pieprz
- 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
Wykonanie KROK PO KROKU:
- Kaszę sparz wrzątkiem, zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu około 15 minut.
- Warzywa obierz.
- Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce i razem z cebulą zalej litrem wody.
- Gdy zupa się zagotuje, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj do zupy kaszę, olej i natkę pietruszki
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Alergia na gluten>>
Niemowlę ze skazą - jak ją wykryć?>>