Opublikowany przez: ULA 2012-10-09 14:06:54
Bioflawonoidy - związki te są szeroko rozpowszechnione w świecie roślinnym. Podstawowym źródłem są warzywa i owoce. Wpływają na uszczelnienie i wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych, neutralizują wolne rodniki, obniżają ciśnienie krwi, działają antyzakrzepowo, współdziałają z witaminą C w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanki łącznej, wiążą metale ciężkie nie dopuszczając do zatruć. Wykazują działanie antynowotworowe, przeciwmiażdżycowe, antyoksydacyjne.
w żadnym - nigdy nie miała(e)m styczności z tą chorobą |
|
15,0% |
choruje/chorowała osoba z grona dalekiej rodziny/znajomych |
|
35,0% |
choruje/chorowała osoba z bliskiej rodziny/przyjaciel |
|
43,3% |
ja sam(a) choruję/chorowała(e)m |
|
6,7% |
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
178.36.*.* 2012.10.10 11:53
Żeby nie zachorować na raka trzeba spożywać żywność bez dodatków chemicznych . Żeby uniknąć chemii wystarczy przeczytać etykietę na żywności . W każdym sklepie sprzedawca jest zobowiązany udostępnić etykietę ze składem produktu. Należy omijać z daleka produkty z konserwantami i innymi dodatkami chemicznymi.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.