8 grudnia 2010 10:13 | ID: 346949
19 grudnia 2010 14:43 | ID: 357893
Odebrałam wczoraj wędlinki uwędzone przez Tatę Justyny. Marzenie!!!!! Tylko za mało słone. Moja wina. I kiełbaski nie bardzo mi wyszły. I też moja wina. Ale smakowite to jest. A mięsko czyli schabik, karkóweczka , boczek i łopatka . Świetne. jutro porobię zdjęcia. Bo dziś mam w domu harmider.
19 grudnia 2010 19:16 | ID: 358159
Nastepnym razem bedzie lepsze
21 grudnia 2010 14:01 | ID: 359669
No to ja właśnie wyciągnęłam z zamrażarki schab, boczek, filety z kuraka i mięso mielone. Jak się rozmrożą to będą się do jutra macerować w przyprawach. A jutro popołudniu walczymy z pieczeniem.
21 grudnia 2010 14:20 | ID: 359678
Tak małe kawałki wędzą się szybciej, ja teraz robie na sucho peklowanie, jeszcze nie zdarzyło mi się przesolić, ale lepiej obmyć przed wędzeniem z soli jeśli się ma obawy że będzie za słone( jeśli było peklowane na sucho), jeśli na mokro to woda powinna być tak słona żeby surowe jajko wypływało na wierzch.A ostatnim ratunkiem jeśli już owędzone jest słone to sparzyć ok godz. w wodzie, ale nie gotować!
Wczoraj odebrałam mięsko. Schabik jest przepyszny.
Dziękuję za cenne rady:)
21 grudnia 2010 18:13 | ID: 359831
Dziś będziemy sprawdzać jak nam wyszła wędzonka.
4 lutego 2011 21:59 | ID: 406147
Mniam ale pyszne żeberka boczkowe nam wyszly a cieple prosto z wędzarni i chrzan żurawinowy.
4 lutego 2011 22:02 | ID: 406153
Mniam ale pyszne żeberka boczkowe nam wyszly a cieple prosto z wędzarni i chrzan żurawinowy.
Na ciemna noc takiego smaka robisz:)
4 lutego 2011 22:04 | ID: 406158
Mniam ale pyszne żeberka boczkowe nam wyszly a cieple prosto z wędzarni i chrzan żurawinowy.
...Justynko, nie rób podpuchy, bo na takie coś zatrudnię mężusia...
już mi się chce tych żeberek ..mniam mniam...
15 kwietnia 2011 00:03 | ID: 490615
U mnie już w sobotę wędzenie, a wy dzialacie?
15 kwietnia 2011 05:15 | ID: 490645
Jakbym tylko miała wedzarnie.... :)
15 kwietnia 2011 05:18 | ID: 490650
nie wędzę,bo nie mam jak,ale upiekę mięso jak tylko wrócimy znad morza :)
15 kwietnia 2011 08:18 | ID: 490760
za zamrozilam z bozego narodzenia tak wedzonke i mam ja w zamrazarce...
ale zapytam siostry czy u niej wedza...
15 kwietnia 2011 08:49 | ID: 490805
U mnie już w sobotę wędzenie, a wy dzialacie?
Ja rowniez w sobotę zaczynam wędzenie. Tym razem boczek i schabik:) Zobaczymy czy tym razem sie uda:)
15 kwietnia 2011 09:48 | ID: 490979
Nie mam niestety wędzarni więc mojej rodzince musi wystarczyć mięsko pieczone ...
15 kwietnia 2011 10:10 | ID: 491026
my tez wedziimy swoje miesko w swojej wedzarni
15 kwietnia 2011 10:19 | ID: 491039
Nie mam niestety wędzarni więc mojej rodzince musi wystarczyć mięsko pieczone ...
Też jest pyszne:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.