Ciasto:
500 g mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka soli
kilka kropli aromatu waniliowego
200 g masła
3 żółtka
Dekoracja:
½ szklanki lukru
½ szklanki kuleczek żelkowych
1 łyżka drobnego cukru
1 opakowanie płatków migdałowych
½ tabliczki czekolady
½ szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej
cukier puder
Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Dodać aromat i masło pokrojone w drobną kostkę. Posiekać. Dodać żółtka, wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą porcję rozwałkować, wykroić różnej wielkości serca. Piec około 15 min w 160 stopniach. Ostudzić, polukrować, udekorować żelkami i oprószyć cukrem
Z drugiej części ciasta wykroić kółka. Upiec, ostudzić, udekorować płatkami migdałowymi, stopioną czekoladą i skórką pomarańczową. Posypać cukrem pudrem.