CIASTO:
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 3 czubate łyżki kakao
- 4 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-5 łyżek wody
SER:
- 70 dag sera
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 0,5 kostki masła
- 1 budyń śmietankowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
CIASTO:
Rozpuścić na gorąco: margarynę, kakao, cukier, cukier waniliowy, wodę. Wystudzić i odlać pół szklanki na polewę. Dodać 4 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
SER:
Ser zemleć przez maszynkę. Do sera dodać żółtka, budyń, proszek do pieczenia, cukier, masło. Wszystko zmiksować, na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać.
WYKONANIE:
Na brytfankę wylać ciasto. Na ciasto wykladać nieregularnie lyżką ser, raz obok razu. Piec około gdzinę. Po wystygnięciu polać pozostawioną polewą.
SMACZNEGO:)