Ugotować kaszę jaglaną do miękkości. Długo to trwa, więc warto ugotować jej więcej i zamrozić aby mieć w zapasie.
Oddzielamy mięso drobiowe od kości i mielimy .
Mieszamy mięso z kaszą dodajemy pietruszkę i przyprawy.
Pomidory wydrążamy łyżeczką i napełniamy farszem. Na wierzchu każdego pomidora kładziemy kawałeczek masła.
Pomidory wkladamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego.
Na dno naczynia wkładamy miąższ wydrążony z pomidorów, masło i przyprawy. Przykrywamy pokrywką
Wstawiamy do piekarnika lub kuchenki mikrofalowej.
Dusimy w piekarniku około 40 minut a w kuchence 20 minut wystarczy.
Wyjmujemy ostrożnie z naczynia pomidory.
Mąkę kukurydzianą rozprowadzamy niewielką ilością wody i wlewamy do naczynia.
Wstawiamy do piekarnika lub kuchenki na parę minut aby zawrzało. Gdy trzeba dolewamy trochę wody lub rosołu.
Dodajemy troszkę śmietany 30 % ( nie zwarzy się ) , wkładamy delikatnie pomidorki i jeszcze chwilę dusimy.
Podajemy z kaszą jaglaną, gryczaną lub ryżem.
Smacznego.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.