Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
marchewka – 2 sztuki
seler – 1 sztuka
por – 1 sztuka
szczypior – ½ pęczka
czosnek – 4 ząbki
natka pietruszki – ½ pęczka
oliwa z oliwek – 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!