Faszerowane muszle makaronowe

Składniki

opakowanie muszli makaronowych (20 szt.)
300 g mięsa mielonego (wieprzowego)
100 g pieczarek
1 cebula
1 marchewka
50 g suszonych pomidorów z żurawiną w oleju z ziołami
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
70 g startego sera żółtego
po 1/2 łyżeczki oregano i bazylii
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól,pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by
przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na
gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić
drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej
cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty
czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną
papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec
dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki.
 
 Muszle napełnić ciepłym farszem, wierz posypać serem żółtym i
ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego
piekarnika i piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.