Opublikowany przez:
monik231
2011-01-08 15:26:08
Tyle razy w dzieciństwie słyszałam,że szpinak, marchewka, mleko są dla mnie zdrowe aż uznałam, że to jedynie ich walory. Nie zastanawiałam się nawet,czy są smaczne.Pamiętam swoje zniechęcenie i przymus by zjadać je do końca. Teraz myślę, że gdybym łyżkę szpinaku dostawała na talerz w nagrodę,jako cenny przysmak ,to lubiłabym go bardziej.
Z czasem polubiłam szpinak ,spodobała mi się jego goryczka,tak dobrze grająca z czoskiem i parmezanem,z rodzynkami i orzeszkami .Zachwyca mnie pięknym kolorem i tym,że szybko się gotuje. Wole świeży, ale mrożony też ma wiele zalet.W marchewce uwielbiam słodycz,kruchość,gdy jest surowa i jędrność, gdy uduszona. Cieszę się ,że mam ją przez cały rok i jest taka pomarańczowa....
Surowe mleko nigdy nie weszło na moją listę przebojów ,ale w daniach gotowanych ,deserach okazuje się bardzo przydatne.Uwzględniam te składniki w rodzinnym menu,bo są smaczne. A to, że zdrowe to oczywistość.Niezdrowych nie warto jadać...
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!