 Opublikowany przez:
                              
              
                                  Kasia P.                
                              
              
              
                              
                  2014-06-22 15:45:43
                
              
              Opublikowany przez:
                              
              
                                  Kasia P.                
                              
              
              
                              
                  2014-06-22 15:45:43                
              
                              
                   
                
              
                          
TOP 2 - PRZEPIS apis 74
Ciasto marchewkowe z migdałami
 Składniki:
Składniki:
6 żółtek
 200 g cukru
 250 g surowej marchwi rozdrobnionej w malakserze
 250 g zmiksowanych płatków migdałowych 
 50 g mąki ziemniaczanej
 tarta skórka z jednej cytryny
 6 białek
 dodatkowe 50 g cukru
 
 Do dekoracji: 
 cukier puder
 świeża melisa 
Sposób przyrządzenia
Ubić żółtka z cukrem, dodać rozdrobnioną marchew, wymieszać.
Do masy dodać zmiksowane płatki migdałowe, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny.
Białka ubić na sztywną pianę z 50 g cukru.
Połączyć obie masy, przełożyć do okrągłej formy wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w temperaturze 150 stopni C.
Udekorować cukrem pudrem i listkami melisy.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!