Co myślicie na temat płyt elektrycznych/indukcyjnych?
Zawsze mialam zwykły piec gazowy, palnikowy. Teraz mam plytę elektryczną i nienawidzę jej.
7 lipca 2011 21:11 | ID: 582166
Ja mam palniki gazowe, ale z taką właśnie płytą, wkurza mnie to, że trzeba myć ją kilka razy dziennie
7 lipca 2011 22:07 | ID: 582201
Ja mam palniki gazowe, ale z taką właśnie płytą, wkurza mnie to, że trzeba myć ją kilka razy dziennie
Wlasnie.
Dziś wykipiało mi mleko. Smród niesamowity a płyta gorąca, musialam czekać aż wystygnie bo mi się szmata przypalała :(
8 lipca 2011 09:46 | ID: 582496
Ala ja przez większość życia używałam płyty gazowej mieszkając z rodzicami a później już na swoim około 15 lat a obecnie od 6 używam płyty ceramicznej i nie zamieniłabym jej już na gazową.
Jest to kwestia nauczenia używania odpowiednich garnków, czasu zagotowyania potrawy a potem dogotowywania na wyłączonej już kuchni.
A co do mleka to ja w mikrofali podgrzewam taką ilośc jak muszę użyć no na kakao albo do chrupków.
A jak robię budyń na kuchni elektrycznej to mleka nie zagotowuję tylko patrzę jak już paruje to wtedy dolewam masę budyniową, mieszam, mieszam i jak takie bomble idą do góy to zdejmuję garnek. To takie podpowiedzi moje osobiste.
Ala nie zrażaj się mi też nie raz mleko wykipiało na jednej i na drugiej kuchni ale na gazowej nie zmywałam od razu a po jakimś czasie zastygało trochę się opaliło i też nie było łatwo tego zmyć.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.