7 kwietnia 2011 16:36 | ID: 481578
... Herbatkę mlekopędną !!!
8 kwietnia 2011 05:22 | ID: 482058
kawusia:)
8 kwietnia 2011 10:38 | ID: 482353
herbata owocowa
8 kwietnia 2011 10:38 | ID: 482355
woda żywca
8 kwietnia 2011 11:10 | ID: 482412
herbata czarno zielona
8 kwietnia 2011 12:50 | ID: 482579
wodę
8 kwietnia 2011 17:08 | ID: 482971
Nescafe 3in1
8 kwietnia 2011 17:55 | ID: 483048
Sok z czarnej porzeczki:)
9 kwietnia 2011 05:22 | ID: 483563
kawusia , potem woda:)
9 kwietnia 2011 08:06 | ID: 483586
oczywiście kawusia :)
9 kwietnia 2011 10:13 | ID: 483715
Gorąca herbatka ;)
9 kwietnia 2011 12:26 | ID: 483836
szklaneczke karmi kawowego
9 kwietnia 2011 12:41 | ID: 483849
pepsi
9 kwietnia 2011 12:43 | ID: 483851
...kawę męczę / nic mi nie wchodzi /...
9 kwietnia 2011 12:51 | ID: 483856
Zieloną herbatkę
10 kwietnia 2011 05:33 | ID: 484395
kawusie, potem woda;)
12 kwietnia 2011 17:34 | ID: 487286
Popijam cappucino :)
12 kwietnia 2011 17:38 | ID: 487289
Kawke popołudniowa popijam:)))
12 kwietnia 2011 17:48 | ID: 487297
...późno już na kawę, ale zapijam ją gorzką czekoladę,bo: ..... z netu:
dziś Dzień Czekolady
Oprac. /KAK/
Warto przypomnieć, że słodkie "kratki” białej lub ciemnej czekolady to nie tylko pokusa dla podniebienia, ale też wartości zdrowotne.
W 100g gorzkiej czekolady znajduje się aż 300 mg magnezu, który poprawia sprawność intelektualną i poprawia działanie systemu nerwowego. Mało tego, naukowcy z Helsinek udowodnili, że czekolada poprawia nastrój przyszłych matek, a tym samym pozytywnie wpływa na rozwój płodu.
Wiemy też nie od dziś, że spożywanie czekolady poprawia humor i dodaje wigoru, dzięki podnoszeniu poziomu serotoniny we krwi - hormonu odpowiedzialnego za dobry nastrój. Ciemne czekolady prawdopodobnie zawierają więcej flawonoidów niż inne znane i bogate w antyutleniacze produkty, jak na przykład czerwone wino. Spowalniają one proces starzenia chroniąc organizm przed wolnymi rodnikami uszkadzających komórki i sprzyjających zapadaniu na choroby serca i nowotwory.
Badacze z amerykańskich ośrodków medycznych mówią, że po wypiciu czekolady słabnie aktywność płytek krwi, oznacza to, że wykazują one mniejszą tendencje do zlepiania się, czyli zapobiega ona zakrzepom i zmniejsza ryzyko zawału serca. Ponadto, chroni od zatorów, powstawania skrzepów, neutralizu-je działanie tzw. złego cholesterolu i ogólnie poprawiają pracę układu krążenia.
To tylko oczywiście część zdrowotnych zalet spożywania czekolady. Dlatego może w Dzień Czekolady pozwólmy sobie na łyk gorącej czekolady lub smakowanie ulubionej tabliczki "szczęścia”.
12 kwietnia 2011 19:16 | ID: 487398
...teraz gorącą czekoladę...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.