Monika Góralska (2016-07-21 15:07:59)
Patrycja Sobolewska (2016-07-19 09:42:41)
Monika Góralska (2016-07-19 09:41:18)
Ja dziś jadłam humus z bułeczką i pomidorkiem
mmmm pysznie ! ja nigdy humusu nie mialam w ustach
Ja bardzo lubię, dobry jest też paprykowy i pomidorowy, teraz kupiłam oryginalny, dlatego dodałam do niego świeżego pomidora.
Humus mozna zrobic samemu w domu, bo to zmiksowana cieciorka, z dodatkiem czosnku, oliwy, pasty sezamowej tahini i cytryny, i soli o ile dobrze pamietam, bo juz dawno nie robilam, ale przepis mozna znalezdz w internecie.
CIECIORKA zawiera duzo kwasu foliowego. Ja kupuje taka w puszce i po przelaniu wrzatkiem jemy zamiast ziemniakow do obiadu.
Taki humus zwlaszcza zrobiony w domu jest napewno lepszy od pospolitych smarowidel do kanapek bo nie zawiera tluszczy utwardzanych co wazne dla osob z podwyzszonym cholesterolem,