Mam pytanie- czy macie przepis na Tiramisu.
Miałam na nie taką ochotę i pierwszy raz robiłam....no nie da się tego zjeść te biszkopty w kawie są straszne.... czy coś źle zrobiłam? Wydawało mi się że moczyło się je w kawie, ale to jest niejadalne!
2 czerwca 2012 22:17 | ID: 790527
a jak robiłaś ten "sos kawowy" do moczenia biszkoptów?
2 czerwca 2012 22:18 | ID: 790528
,,sos kawowy,, kurde kawę tylko zrobiłam, mocna była....
2 czerwca 2012 22:26 | ID: 790533
hehe powinna być mocna, nawet z 10 łyżeczek kawy , ale też dużo cukru i nie dużo wody :)
2 czerwca 2012 22:28 | ID: 790536
nie dodałam cukru, ale faktycznie czuć wodę a kawy prawie wcale.... pewnie była zbyt słaba...
2 czerwca 2012 22:41 | ID: 790543
nie dodałam cukru, ale faktycznie czuć wodę a kawy prawie wcale.... pewnie była zbyt słaba...
ale teraz to wiesz, z każdą kolejną próbą będzie coraz doskonalesze :)
2 czerwca 2012 22:44 | ID: 790545
Dokładnie tak ... ale tak mnie naszło na tiramisuuuu...
Jeszcze jutro skosztuję bo podobno na drugi dzień jest lepsze...może ,,przejdzie,,
2 czerwca 2012 22:48 | ID: 790549
2 czerwca 2012 22:52 | ID: 790553
Tydzień temu miałam ciasto z truskawkami pewnie teraz to najczęściej spotykane ciasto w polskich domach
2 czerwca 2012 22:52 | ID: 790555
Dzisiaj teściowa miała
2 czerwca 2012 22:55 | ID: 790557
Dokładnie tak ... ale tak mnie naszło na tiramisuuuu...
Jeszcze jutro skosztuję bo podobno na drugi dzień jest lepsze...może ,,przejdzie,,
To Tyś je odrazu dopadła??
Powinno postać prawie dobę w lodówce żeby dobrze przeciągnęło
2 czerwca 2012 23:01 | ID: 790563
Dokładnie tak ... ale tak mnie naszło na tiramisuuuu...
Jeszcze jutro skosztuję bo podobno na drugi dzień jest lepsze...może ,,przejdzie,,
To Tyś je odrazu dopadła??
Powinno postać prawie dobę w lodówce żeby dobrze przeciągnęło
No pewnie! Po godzinie od zrobienia! Czyli jest jeszcze szansa że jutro będzie jadalne!!!!!!!!!
3 czerwca 2012 00:00 | ID: 790597
Dokładnie tak ... ale tak mnie naszło na tiramisuuuu...
Jeszcze jutro skosztuję bo podobno na drugi dzień jest lepsze...może ,,przejdzie,,
To Tyś je odrazu dopadła??
Powinno postać prawie dobę w lodówce żeby dobrze przeciągnęło
No pewnie! Po godzinie od zrobienia! Czyli jest jeszcze szansa że jutro będzie jadalne!!!!!!!!!
To i może ja się ząłpie))))
3 czerwca 2012 00:49 | ID: 790616
Oj pyszne tiramisu jest w takiej jednej kawiarni i zawsze tam zachodzimy, jak jesteśmy w tym mieście...
3 czerwca 2012 00:57 | ID: 790620
3 czerwca 2012 10:04 | ID: 790693
Ja raz jadłam tiramisu w pucharku - zrobione na kształt deseru - świetnie nadaje się na imprezy!!!
3 czerwca 2012 10:07 | ID: 790694
Ja raz jadłam tiramisu w pucharku - zrobione na kształt deseru - świetnie nadaje się na imprezy!!!
A wyglądało mnie więcej tak:
3 czerwca 2012 18:26 | ID: 790981
Ja raz jadłam tiramisu w pucharku - zrobione na kształt deseru - świetnie nadaje się na imprezy!!!
A wyglądało mnie więcej tak:
Właśnie na coś takiego miałam ochotę dziś nadal niejadalne
3 czerwca 2012 18:27 | ID: 790986
Chyba faktycznie kawa zbyt słaba była o czuć bardziej wodę niż kawę....
3 czerwca 2012 20:40 | ID: 791092
3 czerwca 2012 20:54 | ID: 791095
Sama bym skorzystała z pewniaka!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.