-
21
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2011-08-14 11:02:55
14 sierpnia 2011 11:02 | ID: 611436
Też mrożę. Nawet na serze żółtym próbowałam mrożenia, też dobrze. Jest taki jak świeży.
-
22
usunięty użytkownik
2011-08-14 11:22:54
14 sierpnia 2011 11:22 | ID: 611440
Mrożę też wędlinę pokrojoną już w plasterki. Czasem się zdarza, że teściowa nam podrzuci a my mamy niezły zapsas więc do zamrażalnika i już. Tylko to dotyczy tych "lepszych" wędlin bo te z dolnej półki po rozmrożeniu wylewają z siebie litry wody :)
-
23
usunięty użytkownik
2011-08-14 11:55:27
14 sierpnia 2011 11:55 | ID: 611460
Nie, nie smakują mi mrożone rzeczy, wolę świeże :)
-
24
usunięty użytkownik
2011-08-14 12:02:11
14 sierpnia 2011 12:02 | ID: 611468
Też mrożę. Dla mnie nie ma żadnej różnicy w smaku pieczywa. Jak rozmrażać? Normalnie:) Wyjąć z zamrażarki i zostawić w ciepłym miejscu. Bez obaw - nie zrobi się mokre:)
-
25
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2011-08-14 12:06:17
14 sierpnia 2011 12:06 | ID: 611472
Też mrożę , tak na wypadek gdy zabraknie. Bułki mrożone kruszą się z wierzchu. Ale też czasem mrożę.
Natomiast świetnie mrozi się ciasto drożdżowe i pączki ale bez lukru. Wyjmujesz z zamrażarki i po jakimś czasie masz jak świeżo upieczone lub usmażone.
-
26
moniczka81
Zarejestrowany: 06-06-2010 12:45 .
Posty: 9066
2011-08-14 12:10:41
14 sierpnia 2011 12:10 | ID: 611480
Od dawna zamrażamy pieczywo :)
-
27
Anusia12346
Zarejestrowany: 03-11-2010 20:55 .
Posty: 4645
2011-08-14 13:42:57
14 sierpnia 2011 13:42 | ID: 611520
pieczywo jak pieczywa ja dziś planuje zamrozić kolby kukurydzy. wczoraj sobie zerwałam dwie, były takie pyszne że muszę je zamrozić. narwę z 60-70 sztuk i będę sobie jadła w zimę :)
-
28
usunięty użytkownik
2011-09-16 10:01:33
16 września 2011 10:01 | ID: 637947
myosotis24 06 (2011-08-14 10:32:36)
aguska798 (2011-08-14 10:20:06)
My chlebek czasami mrozimy, bułki są gumowate poźniej więc nie
a moje bułki - kajzerki (ale mroziłąm też wrocławskie, razowe z ziarnami, grahamki i nawet słodkie) nie są...
Mrożę tylko bułki. Za pierwszym razem rozmroziłam w mikrofalówce - była rzeczywiscie gumowata. Za drugim razem zostawiłam na noc do rozmrożenia - przez noc zdążyła się rozmrozić i zesuszyć na kamień ;) Spróbowałam rozmrażania w piekarniku i to był strzał w dziesiątkę. Świeżutka, chrupiąca, pachnąca, niczym prosto z piekarni. Pachnie w całym domu!
-
29
usunięty użytkownik
2011-09-16 11:01:36
16 września 2011 11:01 | ID: 638041
Ania_29 (2011-09-16 10:01:33)
myosotis24 06 (2011-08-14 10:32:36)
aguska798 (2011-08-14 10:20:06)
My chlebek czasami mrozimy, bułki są gumowate poźniej więc nie
a moje bułki - kajzerki (ale mroziłąm też wrocławskie, razowe z ziarnami, grahamki i nawet słodkie) nie są...
Mrożę tylko bułki. Za pierwszym razem rozmroziłam w mikrofalówce - była rzeczywiscie gumowata. Za drugim razem zostawiłam na noc do rozmrożenia - przez noc zdążyła się rozmrozić i zesuszyć na kamień ;) Spróbowałam rozmrażania w piekarniku i to był strzał w dziesiątkę. Świeżutka, chrupiąca, pachnąca, niczym prosto z piekarni. Pachnie w całym domu!
Ja kroję zamrożone i normalnie robię kanapki. Nim skończę, nim dzieci przyjdą do kuchnia a potem jeszcze mąż to bułeczki są rozmrożone i świeżutkie ;)
-
30
Basik
Zarejestrowany: 13-11-2008 08:04 .
Posty: 969
2011-09-16 11:09:28
16 września 2011 11:09 | ID: 638045
żeby pieczywo nie zeschło w czasie rozmrażania ja wkładam do foliówki i zostawiam na blacie.
-
31
usunięty użytkownik
2011-09-16 11:17:13
16 września 2011 11:17 | ID: 638058
Basik (2011-09-16 11:09:28)
żeby pieczywo nie zeschło w czasie rozmrażania ja wkładam do foliówki i zostawiam na blacie.
Fakt - niezłe. W zamrażalniku też trzymam w folii bo także schnie.
-
32
usunięty użytkownik
2011-09-16 14:27:11
16 września 2011 14:27 | ID: 638307
myosotis24 06 (2011-09-16 11:17:13)
Basik (2011-09-16 11:09:28)
żeby pieczywo nie zeschło w czasie rozmrażania ja wkładam do foliówki i zostawiam na blacie.
Fakt - niezłe. W zamrażalniku też trzymam w folii bo także schnie.
O ja też tak robię ze kupiony chlebek zostawiam w zamrażalniku w reklamóce i póżniej wyjmuje wieczorem dnia poprzedniego i nastepnego mam jak znalazl:)...Bułek nie mrożę,wędlinę też mrożę:)
-
33
usunięty użytkownik
2011-09-16 16:46:27
16 września 2011 16:46 | ID: 638429
ja ostatnio pierwszy raz zamroziłam chleb bo mieliśmy nadmiar, co prawda jeszcze go nie rozmroziłam ale moja teściowa mrozi i potem normalnie jedzą i mówi, że ok.
-
34
usunięty użytkownik
2011-09-16 16:48:38
16 września 2011 16:48 | ID: 638430
nigdy nie mrozilam i nie jadlam takiegi pieczywa ktore mrozone bylo..
-
35
usunięty użytkownik
2011-09-16 16:54:58
16 września 2011 16:54 | ID: 638434
marietta (2011-09-16 16:48:38)
nigdy nie mrozilam i nie jadlam takiegi pieczywa ktore mrozone bylo..
marietta, spróbuj a nie będziesz chciała jeść innego ;) tylko rozmrażaj w piekarniku a będziesz mieć jak prosto z piekarni - pachnące, chrupiące, mięciutkie i cieplutkie :)
-
36
usunięty użytkownik
2011-09-16 17:12:15
16 września 2011 17:12 | ID: 638456
Ania_29 (2011-09-16 16:54:58)
marietta (2011-09-16 16:48:38)
nigdy nie mrozilam i nie jadlam takiegi pieczywa ktore mrozone bylo..
marietta, spróbuj a nie będziesz chciała jeść innego ;) tylko rozmrażaj w piekarniku a będziesz mieć jak prosto z piekarni - pachnące, chrupiące, mięciutkie i cieplutkie :)
ja pieczywa nie jem . ale dla meza z checia przygotuje;))
-
37
usunięty użytkownik
2011-09-16 18:01:28
16 września 2011 18:01 | ID: 638522
Nigdy nie mroziłam - po pierwsze nie mam miejsca w zamrażarce, po drugie wolę świeży chlebek. Dlatego zawsze wyganiam M. po zakupy :)))