-
3933
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-07-25 09:44:03
25 lipca 2010 09:44 | ID: 257650
Dziś na obiadek do mamy więc sie nie napracuję:)
-
3934
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-07-25 10:09:03
25 lipca 2010 10:09 | ID: 257664
Udziki pieczone, ziemniaczki, mizeria z ogórków...
-
3935
usunięty użytkownik
2010-07-25 10:56:20
25 lipca 2010 10:56 | ID: 257682
córcia wczoraj zarządziła śołka, to mama o 7:15 rano działała.
-
3936
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-07-25 11:10:37
25 lipca 2010 11:10 | ID: 257695
Ja diś karkówkę mam z sosem "na gęsto",fasolkę zieloną w bułce tartej,ziemiaczki i jeśliu ktoś bedie miał ochotę,to mizeria lub ogóreczek małosolny.....
-
3937
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-07-25 12:06:57
25 lipca 2010 12:06 | ID: 257730
Dziś stołujemy się u teściowej więc nie wiem co poda :)
-
3938
usunięty użytkownik
2010-07-25 12:08:11
25 lipca 2010 12:08 | ID: 257731
alanml napisał 2010-07-25 12:06:57Dziś stołujemy się u teściowej więc nie wiem co poda :)
To tak jak my
Schaboszczaki będą
-
3939
moniczka81
Zarejestrowany: 06-06-2010 12:45 .
Posty: 9066
2010-07-25 12:15:26
25 lipca 2010 12:15 | ID: 257737
Już po rosołku, a drugie danie później (ziemniaczki, buraczki i jakieś mięsko - jakieś bo ja dalej nie mogę mięsa jeść).
-
3940
usunięty użytkownik
2010-07-25 13:03:04
25 lipca 2010 13:03 | ID: 257752
Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
-
3941
moniczka81
Zarejestrowany: 06-06-2010 12:45 .
Posty: 9066
2010-07-25 13:06:05
25 lipca 2010 13:06 | ID: 257753
Mama Tymka napisał 2010-07-25 13:03:04Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Moja mama robiła i powiem że to była jedyna postać mięsa która mi podeszła, dobre są.
-
3942
usunięty użytkownik
2010-07-25 13:12:14
25 lipca 2010 13:12 | ID: 257756
pierogi z jagodami - od teściówki dostałam
-
3943
usunięty użytkownik
2010-07-25 13:20:36
25 lipca 2010 13:20 | ID: 257762
klopsy i zupa jarzynowa...
-
3944
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-07-26 15:14:06
26 lipca 2010 15:14 | ID: 258651
Filet z kurczaka robię w worku w piekarniku i do tego frytki.
-
3945
usunięty użytkownik
2010-07-26 17:12:21
26 lipca 2010 17:12 | ID: 258736
Rosołek się gotuje. Jak mi sie chce rosołku...
-
3946
alanml
Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11 .
Posty: 30511
2010-07-26 17:14:12
26 lipca 2010 17:14 | ID: 258738
moniczka81 napisał 2010-07-25 13:06:05Mama Tymka napisał 2010-07-25 13:03:04Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Moja mama robiła i powiem że to była jedyna postać mięsa która mi podeszła, dobre są.
Robiłam i wszystko mi się w garnku rozwaliło, miałam jeden wielki "pryps" a na dnie przypalony ryż.
-
3947
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-07-26 17:22:50
26 lipca 2010 17:22 | ID: 258742
A my dziś krupniczek mieliśmy:)))I na jutro też to samo,bo gotowałam na dwa dni,żeby jutro "mieć wolne":))))
-
3948
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-07-26 17:26:42
26 lipca 2010 17:26 | ID: 258745
U mnie dla każdego coś innego... pozostałości z trzech dni...
-
3949
anetka31
Zarejestrowany: 29-12-2009 09:40 .
Posty: 479
2010-07-26 17:28:17
26 lipca 2010 17:28 | ID: 258746
alanml napisał 2010-07-26 17:14:12moniczka81 napisał 2010-07-25 13:06:05Mama Tymka napisał 2010-07-25 13:03:04Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Moja mama robiła i powiem że to była jedyna postać mięsa która mi podeszła, dobre są.
Robiłam i wszystko mi się w garnku rozwaliło, miałam jeden wielki "pryps" a na dnie przypalony ryż.
Nie przejmuj się następnym razem wyjdą doskonałe.Jeżeli mogę to dam Ci małą radę.Następnym razem dodaj do całej tej mieszanki jajko i dobrze wszystko wymieszaj by mieszanina nabrała swoistego "kleju".Jajko dodatkowo "sklei" składniki.Ja nie dodaję bułki tartej i nie obsmażam,wrzucam do wrzącego wywaru i żeby wzmocnić posmak kapusty na dno garnka kładę kilka liści kapusty.
-
3950
usunięty użytkownik
2010-07-26 18:20:07
26 lipca 2010 18:20 | ID: 258780
Dzisiaj też gołabki bez zawiajnia bo trochę zostało. A do tego nadmiarowa kapusta - lekko podduszona.
-
3951
usunięty użytkownik
2010-07-26 18:34:48
26 lipca 2010 18:34 | ID: 258790
anetka31 napisał 2010-07-26 17:28:17
alanml napisał 2010-07-26 17:14:12moniczka81 napisał 2010-07-25 13:06:05Mama Tymka napisał 2010-07-25 13:03:04Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Moja mama robiła i powiem że to była jedyna postać mięsa która mi podeszła, dobre są.
Robiłam i wszystko mi się w garnku rozwaliło, miałam jeden wielki "pryps" a na dnie przypalony ryż.
Nie przejmuj się następnym razem wyjdą doskonałe.Jeżeli mogę to dam Ci małą radę.Następnym razem dodaj do całej tej mieszanki jajko i dobrze wszystko wymieszaj by mieszanina nabrała swoistego "kleju".Jajko dodatkowo "sklei" składniki.Ja nie dodaję bułki tartej i nie obsmażam,wrzucam do wrzącego wywaru i żeby wzmocnić posmak kapusty na dno garnka kładę kilka liści kapusty.
...koniecznie na dno garnka trzeba położyć porwane liście kapusty - kładę je również przy gołąbkach zawijanych / nie przypalą się/ ...a jeszcze lepiej dusić w naczyniu żaroodpornym - udadzą się na 100%... na koniec duszenia polać sosem, / ja robię pomidorowy/ i posypać zieleninką...
...smacznego!!!
-
3952
usunięty użytkownik
2010-07-26 18:41:38
26 lipca 2010 18:41 | ID: 258793
alanml napisał 2010-07-26 17:14:12moniczka81 napisał 2010-07-25 13:06:05Mama Tymka napisał 2010-07-25 13:03:04Próbuję zrobić gołąbki bez zawijania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Moja mama robiła i powiem że to była jedyna postać mięsa która mi podeszła, dobre są.
Robiłam i wszystko mi się w garnku rozwaliło, miałam jeden wielki "pryps" a na dnie przypalony ryż.
Ja nie dodawałam żadnego jajka. Jak ulepiłam te gołabki to wsadziłam je do piekarnika na papierze do pieczenia tak żeby się podpiekły a dopiero po półgodzinie przełożyłam do garnka żaroodpornego i zalałam sosem. I nic się nie rozwaliło ani nie przywarło.