15 listopada 2012 21:49 | ID: 863663
lubie tylko krokiety z kapusta i grzybkami czasem z serem na słodko .Jakub bardzo lubi z czekoladą
16 listopada 2012 09:48 | ID: 863787
Umnie miały być na obiad, ale nie wypaliło:) Może po południu zrobię na podwieczorek...
19 kwietnia 2013 15:47 | ID: 949827
własnie robie z feta i ze szpinakiem
19 kwietnia 2013 15:56 | ID: 949836
własnie robie z feta i ze szpinakiem
Pyyyszności! Ja czesem podrasowuję je jeszcze plasterkiem szynki w każdym, a całość zapieczona pod beszamelem i posypane żółtym serem. Mega kaloryczne, ale co tam, czasem można poszaleć ;)
19 kwietnia 2013 17:05 | ID: 949864
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
19 kwietnia 2013 17:07 | ID: 949866
robię też z soczewicą i mięsem
19 kwietnia 2013 18:38 | ID: 949894
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
lubię tę przyprawę
19 kwietnia 2013 18:53 | ID: 949900
robię też z soczewicą i mięsem
z soczewica i kapusta biała- jezuu niebo w gebie
19 kwietnia 2013 18:58 | ID: 949903
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
lubię tę przyprawę
ja też - bardzo często jej używam ...
19 kwietnia 2013 21:45 | ID: 950006
lubimy też tzw. meksykańskie - z mięsem mielonym, koncentratem pomidorowym, czerwoną fasolą i kukurydzą z puszki + sos czosnkowy
19 kwietnia 2013 22:08 | ID: 950011
Ale zjadłabym naleśnika z białym serem i nutellą
20 kwietnia 2013 07:22 | ID: 950041
20 kwietnia 2013 13:35 | ID: 950202
Akurat u nas naleśniki z jabłkami nie są zbyt lubianym daniem,co innego z dżemem jagodowym czy serem,wtedy są przepyszne:) Preferuję raczej na iobiad niż na śniadanie.
20 kwietnia 2013 21:05 | ID: 950380
a ja jem ze szpinakiem i fetą i sosem czosnkowym :)
23 kwietnia 2013 17:01 | ID: 951634
Proponuję farsz najprostszy z najprostszych, ale super dobry!
Cienkie naleśniki posmarować serekiem naturalnym (Bieluch chyba najlepszy, gęsty i smaczny), posypać delikatnie cynamonem, dodać pokrojone w kostkę brzoskiwnie albo dżem brzoskwiniowy. Mhmmm chyba sobie pójdę i zaraz zrobię :) Ale nie...zapomniałam, że jest na diecie "8 godzin" chlip chlip :(
23 kwietnia 2013 17:15 | ID: 951646
ja najbardziej lubię z mięskiem zmielonym szpinakiem duszonym z czosnkiem pieczarki, a wszystko polane beszamelowym sosem pycha
10 lutego 2014 13:42 | ID: 1079661
U mnie nakeśniki ostatnio często są....Jednak zazwyczaj na słodko... Chłopacy lubię je nawet z dżemem...Planuję zrobić teraz z twarogiem...
13 lutego 2014 07:49 | ID: 1081143
Ja tradycyjnie, albo z nutella, albo z serkiem waniliowym, albo bez niczego. Innych nie jadam
13 lutego 2014 07:56 | ID: 1081151
W zimie uwielbiam naleśniki z konfiturą z dyni i pomarańczy. Konfiturę tę robię jesienią, gdy dojrzewają dynie. Dodaję do niej pomarańczę, aby pięknie pachniała. Gdy robię takie naleśniki, w całej kuchni pachnie latem.
13 lutego 2014 07:58 | ID: 1081157
W zimie uwielbiam naleśniki z konfiturą z dyni i pomarańczy. Konfiturę tę robię jesienią, gdy dojrzewają dynie. Dodaję do niej pomarańczę, aby pięknie pachniała. Gdy robię takie naleśniki, w całej kuchni pachnie latem.
U mnie też zapachniało gdy czytam o takich smakowitościach.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.