 10 czerwca 2010 13:22 | ID: 225814
              10 czerwca 2010 13:22 | ID: 225814
          
                                   14 listopada 2011 18:36 | ID: 681386
                  14 listopada 2011 18:36 | ID: 681386
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
                                   14 listopada 2011 18:36 | ID: 681388
                  14 listopada 2011 18:36 | ID: 681388
              
Mi ostatnio posmakowała feta na grillowanych, żółtych pomidorach z tymiankiem. Pycha.
                                   14 listopada 2011 18:37 | ID: 681390
                  14 listopada 2011 18:37 | ID: 681390
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
                                   14 listopada 2011 18:39 | ID: 681393
                  14 listopada 2011 18:39 | ID: 681393
              
...ja też uwielbiam fetę....mniam....z zielonymi oliwkami...
                                   14 listopada 2011 18:41 | ID: 681397
                  14 listopada 2011 18:41 | ID: 681397
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
                                   14 listopada 2011 18:42 | ID: 681399
                  14 listopada 2011 18:42 | ID: 681399
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
I zajadamy to bez żadnych dodatków?
                                   14 listopada 2011 18:43 | ID: 681401
                  14 listopada 2011 18:43 | ID: 681401
              
dziewczyny przestańcie......bo fety brak w domu....a tu ślinka leci....
                                   14 listopada 2011 18:43 | ID: 681402
                  14 listopada 2011 18:43 | ID: 681402
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Naajprostsza - puszka mała groszku, puszka mała kukurydzy, dwa ogórki kiszone, jeden ogórek zielony, trzy srednie pomidory i paczka fety. Wszystko w kosteczkę (no, poza groszkiemm i kukurydzą  ), pomidor w ósemkę a potem na trzy kawałki (bez środków), feta w centymetrową kostkę. Dodawać w takiej kolejności jak podałem składniki, warstwę pomidorów posypac bazylią i solą, warste końcowa (feta) polać sosem koperkowo-ziołowym (takie są w torebkach). Potem wymieszać i gotowe.
), pomidor w ósemkę a potem na trzy kawałki (bez środków), feta w centymetrową kostkę. Dodawać w takiej kolejności jak podałem składniki, warstwę pomidorów posypac bazylią i solą, warste końcowa (feta) polać sosem koperkowo-ziołowym (takie są w torebkach). Potem wymieszać i gotowe.
                                   14 listopada 2011 19:04 | ID: 681428
                  14 listopada 2011 19:04 | ID: 681428
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Może nie sałatka, ale lekka kolacja czy drugie śniadanie akurat :) Przepisa pochodzi z paletasmaku.blogspot.com
Pomidory opłukać i pokroić na grube 7-8 mm plastry. Rozgrzać patelnię  grillową lub grilla elektrycznego i posmarować olejem lub oliwą. Grillować  pomidory z obu stron do momentu pojawienia się brązowych  pasków.
 Wyłożyć na talerze i posypać fetą i tymiankiem (plus bazylią w moim przypadku). Posypać obficie   pieprzem. Idealne na kanapki, jako samodzielna przystawka oraz jako  dodatek do mięs. Polać je łagodnym i słodkawym dressingiem :) Wygląda to tak:
                                   14 listopada 2011 19:06 | ID: 681432
                  14 listopada 2011 19:06 | ID: 681432
              
Uwielbiam fetę! A sałatkę grecką z nią jadłabym codziennie!
                                   14 listopada 2011 19:26 | ID: 681453
                  14 listopada 2011 19:26 | ID: 681453
              
A ja nie jadłam jeszcze fety...
Takiej podrabianej też nie? Żałuj!
Nie, żadnej!...
Ale słyszałam, że jest smaczna.
Macie jakiś przepis na sałatkę, ale bez jakichś egzotycznych składników?
Zero egzotyki? Feta, pomidory, czosnek i zioła prowansalskie. Oczywiście sól i pieprz do smaku, oraz łyżka oliwy.
I zajadamy to bez żadnych dodatków?
Ja jem samą albo z chlebem. pomidory oraz fetę kroisz w grubą kostkę. Czosnek w bardzo drobną.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!