Olej czy smalec, margaryna a może jeszcze coś innego? Jakiego tłuszczu używacie w waszej kuchni?
A tu ciekawy artykuł o tłuszczach do smażenia.
24 października 2013 13:36 | ID: 1034092
Używam oleju słonecznikowego i masła jako mały dodatek. Zmienia smak. Ale jajecznicę smażę tylko na maśle.
24 października 2013 13:37 | ID: 1034093
Ale lnianego nie lubię!!!
24 października 2013 13:42 | ID: 1034095
Ale lnianego nie lubię!!!
Olej lniany nie nadaje się do smażenia. Zalecany jest do spożywania na zimno.
tutaj jest więcej
24 października 2013 13:52 | ID: 1034098
Olej słonecznikowy u Nas króluje.
24 października 2013 13:54 | ID: 1034099
Olej czy smalec, margaryna a może jeszcze coś innego? Jakiego tłuszczu używacie w waszej kuchni?
A tu ciekawy artykuł o tłuszczach do smażenia.
Jakieś takie wrażenie mam po wejściu w ten link,że to ukryta reklama.
24 października 2013 16:28 | ID: 1034143
Używam tylko i wyłącznie oleju rzepakowego do smażenia.
24 października 2013 16:48 | ID: 1034151
smażę na oleju ...
24 października 2013 16:57 | ID: 1034158
Tylko olej, jak mam białe mięsko, to czasem dodaje masło, ale w minimalnych ilościach.
25 października 2013 08:53 | ID: 1034303
Oliwę z oliwek najczęściej używam, czasami olej kujawski.
25 października 2013 10:38 | ID: 1034345
Olej kujawski, oliwa z oliwek i masło klarowane z mlekowity u nas królują.
25 października 2013 11:42 | ID: 1034373
ja uzywam kujawki i oliwka z oliwek
25 października 2013 11:46 | ID: 1034376
czasem olej ,czasem oliwa a czasem i smalec
25 października 2013 13:17 | ID: 1034407
Do smażenia używam różnych tłuszczy wzależności co smażę .
25 października 2013 13:30 | ID: 1034413
W zależności co smaże to używam, ale przeważnie oliwa z oliwek, masło lub Olivier
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.