|  | Moje ulubione potrawy :)Kategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 6, liczba wizyt: 39985 | 
				    Nadesłane przez: nayas  18-01-2010 14:02					  
  	
		     
				
- 1 pierś z kurczaka podwójna
- 2-3 marchewki
- 1 cebula
- włoszczyzna
- 2-3 łyżki mąki
- 100 ml mleka
- 1 kostka rosołowa
- sól, pieprz
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. W garnuszku gotujemy 1-1,5 litra wody i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową, wrzucamy pierś z kurczaka i warzywa, gotujemy przez 20-25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy (mąkę wymieszaną z mlekiem, bez grudek) i energicznie mieszamy, masa po chwili powinna zgęstnieć. 
Podawać z ryżem lub makaronem. Przepis ten znalazłem kiedyś w internecie - potrawka ta jest wyśmienita.