|  | 
        		paź2025
 |  | 
| Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su | 
|  |  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |  |  | 
		 
		
		
		
		
		
		        
			- 
				Spaghetti Bolognese
				    Nadesłane przez: nayas  12-01-2010 12:44					   
 
					- 350 g mielonej wołowiny
 - dwie średnie marchewki
 - 2 średnie cebule
 - 1 średnia czerwona papryka
 - 4 ząbków czosnku
 - puszka pomidorów
 - łyżka koncentratu pomidorowego
 - kostka rosołowa
 - łyżeczka Bazyli
 - łyżeczka oregano
 - ½ szklanki czerwonego wina
 - olej z oliwek
 - sól i pieprz
 - odrobina sosu sojowego lub maggi
 - Makaron spaghetti lub makaron rurki :) (sosik fajnie wpada do środka)
 - Parmezan lub utarty ser żółty
 
 Wykonanie
 Marchewkę ucieramy na tarce i wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą, kroimy drobno cebule i paprykę i dodajemy do smażącej się marchewki. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy, drobno posiekany czosnek a po kilku minutach mięso mielone i dokładnie mieszamy. Kiedy mięso się zbrązowi dolewamy wody, dodajemy przyprawy, kostkę rosołową i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30-45 minut. Po tym czasie dodajemy posiekane pomidory z puszki (lub świeże obrane ze skórki). Gotujemy przez minimum 20 minut, po tym czasie sos powinien być gotowy, jednak im dłużej go gotujemy tym jest lepszy.
 
				    					    					    					    		
				    					    		
				    					
					    Zamknij
		    	   
						
		    	    	
			     
 
 
	
	
		
		
	
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku